Η Στέβια είναι σήμερα παγκοσμίως το πιο
πολυσυζητημένο φυτό και θεωρείται "η ζάχαρη του μέλλοντος". Είναι φυτικό
γλυκαντικό 300 φορές πιο γλυκό απο τη ζάχαρη αλλά χωρίς καθόλου
θερμίδες.
Μάλιστα, πανεπιστημιακές έρευνες στην Παραγουάη έδειξαν ότι η στέβια
διαθέτει αντιοξειδωτικές, αντιφλεγμονώδεις και αντιβακτηριδιακές
ιδιότητες. Ένα ακόμα πλεονέκτημα είναι ότι η κρυσταλλική γλυκιά ουσία
της στέβια είναι σταθερή σε θερμοκρασία έως και 200ο C, ιδιότητα που
επιτρέπει τη χρήση της στη μαγειρική, σε αντίθεση με τη συνθετική
ασπαρτάμη.
Η στέβια, ως γλυκαντική ουσία με μηδέν θερμίδες, χρησιμοποιείται ολοένα
και περισσότερο για την παρασκευή τροφίμων ή ποτών, ιδίως από το 2008
που οι αμερικανικές Αρχές ενέκριναν τη χρήση της. Δεν είναι τυχαίο ότι η
Coca-Cola, η Pepsico και η Lipton αποτελούν ορισμένους μόνο από τους
πολυεθνικούς κολοσσούς που χρησιμοποιούν τη στέβια ως συστατικό των
αναψυκτικών τους.
H καλλιέργεια της στέβιας θα συμβάλλει στη διαφοροποίηση της ελληνικής
γεωργίας καθώς και στην αξιοποίηση πολλών γεωργικών εκτάσεων που
εγκαταλείφθηκαν .Η στέβια
εξασφαλίζει ικανοποιητικό εισόδημα και απασχόληση, χωρίς καμιά
επιδότηση. Δεν έχει πολλούς σοβαρούς εχθρούς ή
ασθένειες, ενδείκνυται για βιολογική ή ολοκληρωμένη παραγωγή και έτσι
θεωρείται "πράσινη καλλιέργεια".
Καλοκαιρινές συνταγές με στέβια μπορείτε να βρείτε και εδώ:
ΑπάντησηΔιαγραφήΣυνταγές με στέβια
Περισσότερες πληροφορίες για στέβια μπορεί κανείς να βρεί στο
Στέβια
Σχετικά με το φυσικό γλυκαντικό στέβιας EryStevio δείτε το παρακάτω link
EryStevio
Το φυσικό γλυκαντικό στέβια EryStevio μπορείτε να το βρείτε στα φαρμακεία σε όλη την Ελλάδα.